Oct. 31, 2012


Biomys...

Trött och sliten småbarnsförälder! Har vart helt snurrig och grinig den senaste veckan.
Stackars Johannes;) men han fixa barnvakt igår och så drog vi på en bio. Det behövde jag kan jag säga, fastän vi kom hem sent, och gick upp tidigt idag. Så känner jag mig endå mer pigg, och gladare.
Vi var på filmen hypnotisören, med Mikael Persbrandt i huvudrollen. Den var bra.
Det är så skönt också, då vi haft helt underbara barnvakter till barnen! Det är alltid så städat och fint när man kommer hem igen, så man slipper städa på morgonen när man går upp kl 5 ;) det är väldigt uppskattat <3

Jag och Johannes har iaf planerat att åka iväg lite oftare, så vi får egentid tillsammans, iaf nu när det går så bra med barnvakt åt barnen. ;)

Idag så ska jag och Daniel baka cupcakes till kalasen i helgen, tänk att våran lilla tuffing redan blir 3 år. Han var ju nyss ett litet knyte i famnen, med sin tutte och snutte. Och snart är tjejerna lika stora, man får ju nästan lite panik över att tiden går så fort!
Och efter kalashelgen, så börjar det vara dags att planera inför jul och nyår.

Och jag måste ju berätta om våran lördag, då vi var på halloweenfest! Det var kul, men det hade nog varit lite x-tra roligt om man hade varit onykter, men det är alltid kul att träffa nya människor, även bekanta, som man inte träffar så ofta. Men var bra trött på morgonen dagen efter, men det var det värt. :)


Eeh..no shit sherlock!

Tycker det är så kul när man är någonstans ute med tjejerna och man träffar på nya ansikten som kommer fram, och alla säger - nemen!? Är det tvillingar??
Och jag är alltid lika sugen på att säga, nej det skiljer 3 månader mellan dom, men jag skulle aldrig ha mage och säga det. :p eller när personer kommer fram och konstaterar att det är tvillingar, men då kan dom fråga om det verkligen är flickor!?
Men hallå!!! Jag sätter väl inte på barnen rosetter på huvet och små rosa och blommiga kläder om det skulle vara pojkar!? Men vad vet jag, en del kanske gör det?
Om jag mötte någon med tvillingar skulle jag nog säga,
- ååh, vilka söta tvillingpojkar/flickor, om man såg det på kläderna så att säga, men jag skulle nog anta att det tex var flickor om dom hade rosa på sig ;) och om jag hade svårt att avgöra könet, skulle jag nog fråga vad dom heter..






No shit sherlock... It's twins ;)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3815796/images/2012/pic_50857cdbddf2b3741000457c.jpg" class="image">


Städmani!!

Gaah, vad tröttsamt det är med saker överallt! Speciellt när det är två av allt. Är rena hinderbanan här hemma ibland. Gåstolar, babysitters, lekgym, bebisleksaker, matstolar i köket, ja det är saker tamefan överallt. Och fast man har hus, gör det ju inte ställa undan allt så att sakerna är lättåtkomliga igen. Och alla barnsaker är i vägen när man ska dammsuga, allt blir så mycket mer omständligt när man ska städa.
Ska bli skönt sen om någon månad när man kan göra sig av med alla bebissaker, kommer att underlätta mycket. :) då börjar lärandet att dom plockar undan efter sig på kvällarna. Tur att Daniel är duktig på det.

Och fast man har tvätt -och diskmaskin så är det ju så grymt tråkigt att plocka i och ur dom. Men tack och lov att man har dom iaf. ;)


Jag och Daniel igår innan vi drog på piratkalas:) <3


Så lika, men endå olika...

Vad fort tiden går när man är hemma ibland.. Tjejerna utvecklas så fort nu. Tänk vad fort ett litet barn utvecklas på ett år. Helt otroligt.

Tjejerna har börjat att kunna sitta själva korta stunder. Men dom har inte kommit över 15 sekunder. Dom äter bra, men dom har sina favorit rätter, och dom vägrar att ta flaska, med ersättning eller välling. Så man får pyttsa i dom vätska med sked, det är det enda som duger.

Dom vänder inte på sig än, dom hatar att ligga på golvet och leka, speciellt Ronja, hon brukar bli arg ganska fort. Ellen kan ligga på filten en liten stund iaf.

Men att tjejerna inte vänder sig, oroar mig inte.Daniel vände inte heller på sig förren han var sju månader, och barnläkaren sa, att så länge dom utvecklas på andra sätt, så finns det inget att oroa sig för :)
Ellen har lyckats få in någon lyckspark ibland så hon vänder sig, men det har nog bara varit en ren tur. ;)

Man märker på dom att dom är väldigt lika i utvecklingen på Många sätt. Och deras personlighet väldigt olika, Ronja är riktig drama Queen. Och tappar intresse väldigt snabbt ibland. Medans Ellen gärna är med i leken/ boken.
Men Ronja är mycket starkare fysiskt än vad ellinore är.

Men som sagt väldigt lika, men endå olika...


Fredag...

En riktig mysfredag var det igår på dagen.. Började med en mysig morgon med barnen, lite frukost och tända ljus och film under filten med barnen:)
Sen väckte vi Johannes och gjorde iordning oss för att lämna Daniel på dagis, och åka till stan för veckohandling. Hem igen för att förbereda lunchen. Mysa lite med varsin tjej, innan jag och tjejerna hämta hem Daniel igen. Blev en liten pratstund med fröknarna, som överöste barnen med komplimanger. :) sen hem igen och äta lite.
Sen ville Daniel åka och fika och mata ankorna vid Skantzen, och så fick det bli. Klä på barnen och packa in dom i bilen och iväg till åsby för en mysig fika, för att sen mata ankorna.
Åkte hem till mamma sen efter det så hon fick mysa och gosa med barnen, och jag fick lite kaffe och snacka goja ;)
Sen hem och mysa hela familjen framför en barnfilm och äta lite, innan det redan var dags för kvällsrutinen, på barnen. Johannes natta flickorna, och jag och Daniel tog en dusch. Sen var det dags att natta Daniel, som självklart började med sina Alfons Åberg fasoner, som att läsa den längsta boken, kissa, lite törstig osv. Bara för att jag skulle iväg hem till Anna och umgås lite med tjejerna. Men Daniel somna till slut iaf och jag kunde dra iväg. :)
Väl hemma hos Anna, så började tjejerna bli lagom luriga, och flummiga ;) fast jag hade beslutat att vara nykter och dricka energidryck :)
Men lika kul hade jag för det.

Jag hade helt enkelt en helt perfekt dag, tills jag hade sagt hejda till brudarna hemma hos Anna och skulle gå ner för trappen. Dum som jag var tände jag inte lampan i trapphuset, och missar sista trappsteget, och stukar foten! Jävla klantarsel man är, men det kändes inte så farligt just då för tillfället, så jag går till bilen utan större problem. Och kommer hem och lägger mig. Och då kom smärtan! Herrejävlar vad ont jag fick! Kändes som hela foten skulle lossna, och foten svullna upp ganska rejält. Så det blev inte så mkt sömn den natten. Tur att jag hade kvar en massa energidryck som man har levt på idag.
Men foten har blivit bättre under dagen, och jag kan gå på den nu igen, som tur är.
Men det blir nog sängen snart. Då det känns som att jag skulle kunna sova ståendes ;)

Godnatt


Kläd-bytar-dagarna

Är väldigt nöjd med summan jag fick från kläd-bytar-dagarna. Det blev mycket mer än vad jag hade hoppats på. :) jag hade ca3 sopsäckar med kläder, och kom hem igen med en IKEA kasse plus en minde kasse. Skönt att bli av med lite man har samlat på sig under 3 års tid ;) så resterande åker ut på blocket och tradera.
Men herregud vad mycket kläder det var där borta, plus massa annat, det var helt överfullt på borden när jag kom dit i fredags kväll och lämna in kläderna. Och fan vad drygt det var att märka alla kläder vi hade, men det var det värt. Lämnar nog in igen i vår, om jag inte har fått det sålt tidigare.
Men jag såg på fb att det var några som var missnöjda med deras köp på kläd- bytar-dagarna, att folk som sålde kläder inte hade tvättat kläderna och att dom var trasiga, och att någon hade vart så fräck och tejpat över ett hål med en prislapp, väldigt tråkigt, men det är väl lite sånt man får räkna med när man köper i all hast, och inte hinner kolla igenom kläderna där borta. Men som sagt, väldigt tråkigt att folk är så fräcka och sätter en prislapp på sånt som är trasigt.
Själv köpte jag aldrig något. Jag och Johannes var där när försäljningen öppna på lördagen, men det var så mycket folk redan på parkeringen när vi kom, så vi kunde knappt parkera våran jättebil. ;) men när vi väl hittat parkering och kom in så vände Johannes i dörren och gick ut. Jag gjorde ett försök och släpa in Daniel, ihopp om att hitta ett par vinterkänger åt Daniel, men vi gav upp väldigt fort pga av alla hysteriska mammor som rev och slet i allt, och papporna och barnen som var där inne såg helt förskräckta ut. Även Daniel, :p
Det var så mycket folk i den lilla lokalen, det var fan värre än mellandagsrean, jag tror inte ens att det fick var så där mycket folk som det var där inne, tänkte på brandrisken.
Men till våren, om jag åker dit så tänker jag inte åka dit när dom öppnar, snarare innan dom stänger, när jag var där och plocka ihop våra kläderna som blev kvar var det hur lugnt som helst, och jag hitta kläder som hade passat till dagis åt Daniel, men försäljningen hade slutat, så jag kunde inte köpa något. Men pengarna jag fick in, går nog till nya vinterkläder till alla Barnen, plus lite till :)


BVC

Idag har vi varit på BVC, det var dags för 6 månaders vaccinationer plus att väga och mäta. Och allt gick jättebra, tjejerna var så duktiga, även Daniel. Barnen fick mycket beröm av läkaren, speciellt Daniel som trösta sina syskon när dom fått sprutan. :)
Och tjejerna's kurvor såg jättebra ut. Ronja väger ca 7,5 kg och ellinore väger ca7,3 kg, och det innebär att Ronja väger ca 200 g mer än ellinore, förut var det tvärt om :) men dom lika långa 64,5 cm :)

Och tjejerna börjar att äta barnmat riktigt bra nu, dom vill knappt ha någon mjölkersättning alls på dagarna, bara på kvällen innan det är natti natti.


Egentid

Här sitter jag med anskitsmask och fötterna i ett fotbad... Underbart, nu när Daniel äntligen somna till slut, efter mycket om och men;)
Har tyvärr inte blivit så mycket blogg nu den senaste tiden då ipaden dimpa i backen och glaset gick i tusen bitar, och jag sitter inte så mycket vid datorn, och jag kan inte blogga via mobilen. Men tur att man har en händig karl som Johannes som beställde nytt glas, och bytte.:) så nu kan jag blogga igen.

Att lägga om sömnrutinerna på tjejerna gick Inge bra alls, även om jag lyckas att hålla dom vakna en längre stund på dagarna så vill dom iaf bara sova Max 40 min åt gången :/ dom har även börjat vakna kl 5 på morgonen, och vägrar somna om igen. Inte världens roligaste, men det är bara att bita i det sura äpplet som småbarnsförälder och gå upp, och börja dagen:)

Men annars går det framåt i utvecklingen för dom små, har börjat att äta mat lite smått, och dom gillar det mer och mer. Sover bra på nätterna. Om det inte kliar i tandköttet förstås, men jag fick världens undersalva från Linnea, som hon fått från England. Salvan bedövar tandköttet så att det inte kliar och gör ont. Funkar jättebra.
Ellinore börjar att ställa sig i krypatällning lite smått, men än är hon inte riktigt där än, men snart. Medans Ronja gillar att stå upp med lite stöd, hon är mycket starkare i benen än vad ellinore är:)
Och tänk, att dom blir 6 månader nu i veckan. Sjukt vad fort det går. Och Daniel blir snart 3. Han är fortfarande inne på spindelmanen temat på hans kalas. :)
Så jag ska börja imorgon med alla inbjudningar inför kalaset. :)


RSS 2.0