Barnens utveckling..

Tänk vad tiden går! Snart 8 månader gamla är tjejerna och Daniel 3. Känns som det var igår Daniel var nyfödd, och låg i ens famn och sov hela dagarna ;)

Tjejerna är det full fart på. Dom sitter gärna på golvet och leker med varandra och Daniel. :) Daniel springer och serverar dom leksaker hela tiden, så det brukar vara mycket leksaker på golvet;) ibland brukar tjejerna vara i gåstolarna, men det brukar inte vara lika roligt, dom fastnar mest bara någonstans när dom puttar sig fram i dom :)
Ronja babblar på, hon kommer nog att bli en riktig pratkvarn som bror sin, hon sa t.o.m pappa idag, flera gånger! Fast hon är nog inte så medveten än vad det ordet betyder. Men det var väldigt kul att höra <3
Flickorna börjar även att bli duktiga på motoriken i händerna, dom kan skifta saker dom har i handen, till den andra.
Tjejerna är inte lika snabbutvecklade som Daniel var i deras ålder, men vad gör det, nu njuter man bara av att dom är våra små bebisar, man vet ju att dom kommer att bli lika välutvecklade som sin bror så småning om :) och antagligen lika söta som sin bror.
Daniel då? Han utvecklas ju han också förstås! Han hänger gärna med pappa i garaget och fixar och donar, med sin lilla verktygslåda han fick av sin gudmor. :) han är ju en riktig babbelkvarn, som han alltid har varit, han erbjuder gärna människor som han träffar på affärer hem på en fika ;)
Han är dock inte lika intresserad längre på att gå till dagis, han vill gärna vara hemma med oss andra. Så ibland är det lite motvilligt han åker dit, men när han väl är på dagis så tycker han att det är jättekul :) det är skönt att han är på dagis någon gång i veckan iaf, så han får bli av med lite energi i kroppen, han blir ganska fort rastlös här hemma. Och det kan vara svårt ibland att hitta på något roligt till han att göra. Men dom dagar han verkligen inte vill till dagis, så behöver han självklart inte. :)

Och i badrummet, så har dom varit idag och gjutit om golvbrunnen, så det ska härda i ca 2 v nu. Sen sätter dom förhoppningsvis upp tapeten innan jul. Hoppas, hoppas dom blir klara innan jul.!


Underbara vän

Renoveringen i badrummet är igång, och vi har beställt matta och våtrumstapet. Det kommer bli så fint! Och så har hela familjen spenderat dagen på IKEA för att köpa inredning in till badrummet. Så nu är det bara att montera ihop sakerna och vänta på att byggubbarna ska gjuta om golvbrunnen och tapetsera. Hoppas det blir klart innan jul bara :)

Har även haft underbara Sandra här på besök, innan hon drar jorden runt på sina äventyr. Första stoppet för henne är Kina.
Hon är verkligen världens förebild för mina barn, och jag ångrar inte att vi valde henne som gudmor till två av våra barn. Daniel bara älskar henne! Fast det kan gå flera månader i mellan dom träffas, så är det som Daniel inte känner någon annan. Han hoppar upp i hennes famn på en gång :)
Sandra är även det vän jag har känt längst. Och kommer nog alltid att göra det med. Fast vi inte pratar så ofta när hon är ute och flänger i världen, eller i Norge, så vet man alltid att hon finns där för en.
Jag kommer verkligen följa hennes resa jorden runt via hennes blogg, fb och instagram, innan vi träffas i april igen. <3


Massa planering...

Förra söndagens barnkalas var mycket lyckad!! Blir nog halloween kalas varje år Daniel fyller år. Alla barn var så söta i sina kostymer :)

Och på måndagen förra veckan när Daniel fyllde tre, så åkte vi och köpte en 4- hjuling åt Daniel. Och han älskar den, så det blir en liten tur på den varje dag nästan på fotbollsplanen bakom huset, han är en riktig våghals på den med, och dom gånger han har ramlat av har han bara skrattat och satt sig på den igen :)

Men nu när alla kalas är över har det blivit dags att planera inför julen. Och den kommer att vara hemma hos oss i år. Det ska bli så skönt! Slippa klä på och av alla barn och hatta runt i hela Hallsta till alla.
Så alla i min familj kommer och Johannes syskon och mamma. Sammanlagt blir vi runt 13 pers bliv vi hemma hos oss, men finns det hjärterum finns det stjärterum ;) och alla får ta med sig något, så det blir ett så kallat knytis :)

Jag och Johannes har även börjat att planera vårt nya badrum, då vi har fått en fuktskada, och vi ska få ett nytt av vårat försäkringbolag. Vi kommer självklart att få betala en viss summa själva, men det blir nog inte så fasligt dyrt :) så det kommer en gubbe imorgon och kollar badrummet, så han km värdera ungefär vad det kommer att kosta.

Och efter jul och nyår börjar Johannes att jobba igen, det känns lite bajs, samtidigt som det kommer bli bra, man kan ju gå varandra lite lätt på nerverna när man umgås 24/7 i nio månader ;)
Men det kommer nog att ta ett tag innan man vänjer sig att vara själv med barnen, man är ju så van att Johannes alltid är till hands där när man ropar :)

Jag har även börjat planera att banta efter nyår, och då jävla anamma. Då blir det inget att ligga på latsidan. Minst 15 kg ska jag gå ner innan sommaren! Så det så ;)

Och nästa vecka ska jag börja hänga upp julgardinerna, det kliar bra mycket i fingrarna redan nu, med att julpynta. Det är ju så mysigt. Och massa julbak ska det bli sen med Daniel.


Kalas!!

Är väldigt nöjd över kalaset idag. Men innan gästerna hade vi världens trotsigaste Daniel här hemma! Han gapa och skrek över det mesta, han var väldigt otålig, det tog ju evigheter innan alla kom. ;) men när dom väl kom så blev han supernöjd, och sprang runt som en tornado i hela huset av lycka. Allt ljus var på han idag! Tjejerna sov det mesta av kalaset. Det var ganska tur, dom tar väldigt fort uppmärksamheten när det kommer besök. ;)

Det var väldigt stressigt på förmiddagen, tårtan och cupecaksen ska bakas, det ska plockas fram allt till kalaset, och ta undan det som inte ska vara framme, fast det var ju inte så lätt då Daniel tyckte det var roligare att dra fram allt igen! Sen ska man själv fixa iordning sig, medans Daniel får sina utbrott hela tiden, men det gick ju iallafall ;)

Det enda jag var missnöjd över, det var att det dracks alkohol på kalaset av vissa. Jag menar va fan! Man dricker inte alkohol på ett barnkalas! Fast jag såg inte att dom drack först, då dom var i vardagsrummet, och jag i köket, så jag såg inget, och när jag väl såg det hade jag ingen lust att göra en stor grej av det. Men jag får väl skriva på inbjudningarna hädanefter att ingen alkohol får förtäras under kalaset. ;) det var väl det enda som var lite tråkigt. Men kalaset var superbra annars.

Efter kalaset var slut var det bara att plocka undan allt och äta lite snabbt, se åkte vi till Svedvi och tände ljus. Och nu är det tv-mys resten av kvällen som gäller, och ladda batterierna tills imorgon, då det är halloweenkalas för Daniels kompisar. :)


RSS 2.0