Lugnet efter jul...

Det har varit en väldigt mysig julhelg. Vi fira hemma för första gången, och så var det ju tjejernas första jul. Och allt bara va perfekt. Det var min mamma och syrran, och Johannes mamma och syskon. Och vi förstås ;) var lite besviken på brorsan, som inte orka komma. Det verkade viktigare att ligga i sängen hela dagen tydligen. Men men, det var hans val. Det var mysigt vilket fall som helst.
Tjejerna fick värsta chocken när dom vakna från sin middagslur, och fick se alla släktingar som hade droppat in under tiden som dom sov. Så dom började gallskrika! Men det gick över efter en stund.
Sen blev det massa god mat och kalle anka, och programmet blev inte mycket sämre För att neger dockan, och lite andra cener var bortklippta, så jag vet inte riktigt varför fb och övriga folket har gjort En så stor grej av det. Men som sagt så störde det inte mig något. :) efter Kalle så blev det paketöppning, och barnen fick så mycket fina leksaker och kläder. :) så tack alla för det. Daniel var så nöjd. Tyvärr så kunde inte tomten komma, men vi sa bara till Daniel, att tomten hade så många barn att åka till, så han hann inte stanna och dela ut paketen, utan bara lämna dom under granen. Och Daniel köpte det :)
På kvällen när alla hade åkt hem blev det bara mus för hela slanten. Daniel tvärslockna på 1 min, när han la sig i sängen. :) tyder på en lyckad dag:) och jag och Johannes njöt av tystnaden i sängen till en film resten av kvällen <3

På juldagen blev det mestadels lugna aktiviteter. Jag och daniel åkte lite Bob i backen, och han ska ju prompt åka högst upp i stora delen av soptippsbacken, det gick inte att övertala han att åka i lilla backen. Så det var bara att släpa boben upp och ner i stora backen, man var lagom svettig efter den pulka vändan :)

Snart börja älskling jobba igen, efter 9 månader, både jag och Johannes ser fram imot det, än så länge iaf. Och jag ska börja banta! 15 kg ska bort!! Och jag är jättetaggad. Har planerat veckorna noga, vad jag ska göra osv medans Daniel är på dagis. :)

Nu ska jag lämna över ipaden till Daniel som står och hoppar här brevid och vill leka.

Trevlig fortsättning <3


Sjukstuga..

Vilken bajshelg!! Magsjuka plus hostigt och snorigt. Jag var den som började spy först, natten till lördag. Kort där efter min första spya började Daniel spy som en häst, och fick hög feber. Jag spydde till på morgonkvisten, men Daniel fortsatte att spy hela lördagen. usch vad dålig han var, han har nog aldrig varit så sjuk nån gång under sina 3 år :( ellinore spydde en gång på eftermiddagen, men hon var pigg och glad endå. Tack och lov för det! Ronja och Johannes klara sig fint. Blev en tidig kväll för mig och barnen. Idag var alla mycket bättre. Daniel var dålig i magen på morgonen och lite feber, men det försvann med vinden tidigt på förmiddagen :) Daniel blev så rastlös på dagen, så vi gick ut och skotta bort snön på dagen, fanns ingen risk då iaf att han skulle smitta något annat barn, då vi blivit bjudna på kalas idag hos Elis, som fyller 2 år. Daniel var lite besviken över att han inte fick gå på kalaset. Men vi får åka över någon dag nu i veckan hem till dom. :)

Nu på em har jag städat bort magsjukan, med att skrubba och sterilisera toaletten, samt spritat hela köket och ångat alla leksaker. Så förhoppningsvis blir ingen smittat mer :) medans jag endå höll på toaletten, så bättra jag på färgen på väggen, och Johannes bytte lyse där inne, så nu blev det fräscht där inne :)
Nu hoppas jag bara på att förkylningen går över snart på tjejerna, så att man verkligen får in en vardagsrutin igen :)


Andra advent

Veckan har varit bra. Förutom att vi har varit förkylda allihopa mer eller mindre, spec tjejerna. Dom har varit så hostiga, men dom verkar inte ha lidigt så mkt av det, som tur är :) men vi är alla på bättringsvägen.
Smart är det även dags för Johannes att börja jobba, efter 9 månaders föräldraledighet :) Johannes ser fram imot det, kan tänka mig att det inte är överdrivet kul att umgås med mig och barnen hela dagarna, samt mestadels med mina vänner. Då Johannes vänner har sina fasta tider dom jobbar, samt att dom brukar jobba senare. Tur iaf att mina vänner har mer flextider, på deras jobb. ;) Även jag ser lite fram imot att Johannes ska börja jobba. Lite småirriterande kan det vara att umgås hela tiden i stort sett i nio månader, ska bli skönt att sakna honom lite :) <3

Nu när Johannes börja jobba snart, ska jag träna och gå ner i vikt, så har börjat att planera lite smått hur jag ska få ihop kost, barn och dagis osv. Men det ska nog gå bra, bara man får rutin på allt. :)


Helgen..

Helgen har varit jättebra :)
Kom att tänka på att k fredags var det ett år sen vi fick veta att vi skulle få tvillingar! Känslan som kom för ett år sen är obeskrivliga. Choken, rädslan, glädjen samtidigt som man knappt kunde tro det barnmorskan sa!

Men nu är tjejerna här, och livet kunde inte vara bättre. Inget blir som man någonsin tänkt sig, men det mesta har bara varit bättre. Och allt har gått mycket bättre än förväntat med att ha 3 barn:)

I lördags var vi på 30-års kalas. Det var jättekul. Träffa många trevliga människor. :) var väldigt kul att höra i från många att man ser väldigt fräsch ut för att bara 3 barns mamma, det stärker ens självförtroende lite :)
Men som sagt, det var iaf väldigt trevligt att komma ut och träffa folk. Utan att ha barn i släptåget ;) utan bara jag och Johannes. Barnen var hemma med två av deras fastrar. Och det hade gått bra som alltid, och man blir alltid lika glad dagen efter när man ser att dom har städat och gjort fint :)

Och idag, söndag så var jag och barnen ner på julskyltningen, medans pappa Johannes sov ikapp, då han gick upp på morgonen med barnen.
Daniel var iaf helt lyrisk nere på samhället. Speciellt när vi hitta på tomten, han sprang rätt imot han och gav tomten en bamsekram, det var nästan så tomten ramla omkull :) det blev även en bulle på Håkans, ponnyridning, samt fiskedam. Innan vi åkte hem till pappa igen och myste med honom. :)
Men marknaden är ju inte alls lika "stor" som den var när man själv var liten. Men så länge barnen är nöjda, så är jag nöjd. :) var lite kul att komma ut och träffa lite folk. Det var väl mer roligt för mig, ist för själva skyltningen ;)


RSS 2.0