Stress stress...

Igårkväll inman jag skulle lägga mig, så prova jag att lyssna på en avslappningsövning som jag hitta på spoify. Och jag måste säga att den funka jättebra på mig! Då det har varit mycket att göra och tänka på den senaste tiden k
Ned jag att jag inte riktigt kunde koppla av, jag känner mig mest stressad mer eller mindre om dagarna, fast jag inte har något speciellt att vara uppstessad över. Så jag börja kolla runt på internet efter olika cd-skivor man kunde köpa eller ladda ner. Men det var så dyrt. Och då kom jag att tänka på att det kanske finns något på spotify. Och där fanns det hur mycket som helst attvälja på, om man bara så vill lyssna på musik som får en att slappna av, till att det finns någon som guidar dig, så du slappnar av, steg för steg.
Jag valde där jag blir guidad. Och man känner verkligen hur mycket man egentligen spänner sig, utan att tänka på det. Och jag sov som en stock inatt, när man kände sig mindre stressad.
Så jag ska försöka lyssna på det här varje kväll innan jag lägger mig. Det kan jag rekommendera alla som känner sig spända. Skriv bara avslappning på spotify. :)


Usch

Usch vilken hemsk dag det var i onsdags! Fy så dåligt jag mådde av magsjukan...jag började spy på natten till onsdag runt 3 sen spydde jag till och från till onsdagskväll. Hade även feberfrossa! Tyckte så synd om Johannes, då det hade varit en jobbig natt med tjejerna, eller rättare sagt Ronja. Hon hade vaknat hela tiden under natten och somna inte dörren runt halv 3 på natten. Sen börja jag spy och Johannes var tvungen att gå upp med alla ungar kl halv 7 på morgonen då dom vakna. Och jag låg kvar, isolerad i sovrummet för att inte smitta ner övriga familjen med något. Men som tur var så kunde svärmor komma och ta Daniel över natten, så jag och Johannes inte behövde tänka på att försöka rosätta han här hemma, då tjejerna var lite smågnälliga.
Måste säga att det var väldigt jobbigt att vara sjuk, när man inte får pussa och mysa med sina barn hur som helst. Men men nu mår jag bättre och förhoppningsvis slipper resten av familjen magsjukan :)


Var barn har sin plats

För att hålla bättre koll på Ronja och Ellinore, så har dom var sin babysitter i olika färger, och bilstol, säng osv. Just för att ha koll tex på nätterna vem som har ätit och hur dom har sovit, just för att underlätta för oss själva. Förut så var vi inte så noga vilken unge som låg i vilken säng, men det blev bara rörigt och hålla koll på vem som har bajsat och ätit. ;) lika så när dom sitter i sina bilstolar i bilen, det underlättar och ha koll på vem sitter vart i bilen. Det ända vi i te är så noga med är kläderna dom har på sig, dom delar garderob men jag brukar inte klä dom exat lika dant, bara matchande färger eller mönster. :)


Dopet

Vilken dag! Stressigt, men det har endå vart en helt perfekt dag. Jag är supernöjd.
Dagen började med att göra klart cupecaksen med glasyr och strössel. Första satsen med glasyr blev inte riktigt som tänkt, men dom smaka bra endå:)
Sen kom Maria och Felicia och sysselsatte Daniel hela förmiddagen, så inte han skulle vara så mycket i vägen när vi gjorde tårtorna, jättetack för det tjejer. <3 sen var det bara att sätta igång att göra tårtorna och och plocka fram alla tillbehören till tårtorna, och börja kladda ner halva köket ;) så Johannes städa och dammsög, medans jag gjorde tårtorna och plocka fram tallrikar och alla tillbehören till fikat och koka kaffet och ställde fram på bänken så att det skulle vara klart tills vi kom tillbaka från kyrkan. Sen runt 11 så började jag bli lite mer stressad och jag höll fortfarande och plocka och dona, och hade inte duschat och fixat mig än, och dopet skulle börja kl 13! Så snabbt in i duschen och fixa och göra sig iordning, tack och lov för att man har två toaletter, då Maria och Felicia också höll på att göra sig iordning inför dopet hemma hos oss, så dom slapp stressa hem och göra sig iordning hemma. Man var lagom hungrig, då ingen av oss hade ätit frukost, förutom Daniel och småtjejerna, så vi alla slängde i oss ett par mackor innan vi for iväg till kyrkan. :)
Väl inne i kyrkan gick allt jättebra, förutom att tjejerna var trötta/ griniga.Det var dags att sova tyckte dom. Men när vi stod där framme var dom snälla och lugna, dom till och med somna i famnen. men fan var varmt det var, alla var helt blöta av svett, speciellt när man måste hålla småtjejerna på ett snyggt sätt på ena armen så att dopklänningen får ett snyggt fall. Det blev lite skratt, då prästen verkade vara lite småvirrig och kom bort sig lite om när vi skulle sjunga psalm, eller be en bön. Hon blanda även ihop papperna/intygen som faddrarna får. det var även svårt att hålla koll på vem som var vem av tjejerna. :p vi hade inte bestämt vem som skulle hälla dopvattet i funtan heller, så det blev lite förvirring där med, men det blev matte som fick göra det. så det blev en hel del skratt i kyrkan. :)
När vi var klara i kyrkan och alla hade kommit hem till oss, så blev det fika. Och jag och Johannes sprang mest omkring som yra höns och försökte vara sociala med alla så gott det gick, men det var så mycket folk överallt och jag hann knappt hälsa på alla, och några hann gå hem innan vi öppna doppresenterna. Men tjejerna fick jättefina presenter och presentkort. Och det blev en jättelyckad dag. Tack alla.
Nu ska jag och Johannes lägga oss på soffan och dö en stund. ;)


Dagarna bara flyr iväg...

Det blir inte så mkt att skriva i bloggen som jag tänkt mig...tyvärr. Men det är kul att många följer min blogg, det är mellan 5-40 som läser min blogg dagligen, som mest 70 läsare på en dag. Då blir man lite mer taggad att fortsätta blogga. : D.
Men nu dom senaste två veckorna har det varit mkt att göra, planering inför dopet, fixa och dona i huset, och så förstås själva familjelivet med 3 kottar ;)
Så man hinner knappt träffa familj och vänner, oftast kortare stunder, man träffar oftast vänner och familj mellan alla måsten.
Daniel har ju även kommit in i en så kallade " utvecklingsperiod" då han kan få sina helt oplanerade raseriutbrott, som oftast beror på ingenting! Väldigt frustrerande för hela familjen, då tjejernas sömn blir störd under dagen och Daniel driver mig och Johannes till lite lätt vansinne ibland! Men vi brukar oftast dela upp oss, så en leker och sysselsätter Daniel, medians den andra föräldern tar han om tjejerna. Och någon gång i veckan kan någon utav oss ta alla ungar och åka iväg någon stans så man får andas ut i lugn och ro. :)
Men annars så går dagarna väldigt fort, ibland önskar man att tiden gick lite saktare eller att det fanns några mer timmar på dygnet. Man glömmer även bort hur mycket ett barn växer och utvecklas under veckorna och månaderna som går. Man rensar tjejernas garderob titt som tätt tycker jag, och dom utvecklas så mycket fysiskt, man vill gärna att dom ska små knyten lite längre. :)


Min förebild...

Min mamma är världens bästa och starkaste kvinna! Tänk att hon har uppfostrat 3 barn helt på egen hand, trots sin sjukdom, och att vara änka, samtidigt hålla ordning och reda på både barn och hem.
Jag har alltid haft en väldigt respekt för min mamma, fast hon satt i rullstol, och när man var yngre och mer rebellisk, så kunde jag ha bara gått förbi henne utan att hon kunde stoppa mig. Men det gjorde jag nästan aldrig. Och dom gångerna jag gjorde det, så ångra jag mig lika fort och gick hem igen. ;p
Även fast jag och mina syskon fick lära oss väldigt tidigt att hjälpa till i hushållet, så är jag väldigt stolt över mamma på grund av det, tänk att ha sån pli på ungarna och lära dom hur man lyssnar och ta imot instruktioner och lärs sig att sköta tvättmaskin, diskmaskin, gräsklippare, och ja till och med att tanka bilen. Mamma var även väldigt kreativ av sig, när vi var mindre, vi hade alltid något roligt att pyssla och måla med, som gipsfigurer till tusen, målarböcker i alla former och färger, sinitlera. Baka en massa. Och allt har man fått stor nytta av inom mitt yrkesval.
Och man försöker att ta efter mamma med hennes kreativitet och hitta på massa liknande saker till Daniel och så småningom till tjejerna.
Min mamma är den starkaste personen jag känner, och den mest kärleksfullaste också. man kan prata med henne om allt. Och hon och jag förstår varandra så bra. Vi har ett väldigt starkt band med varann.
Måste även påstå att Hon är världens bästa mormor. Daniel älskar att åka hem till mormor och hälsa på. Om mamma hade varit frisk, skulle han nog jämt vilja sova över hemma hos mormor;)


RSS 2.0