bättre sovrutiner...

Underbart väder idag! blev en långpromenix med tjejerna idag, ihopp om att dom ska börja sova längre på dagarna, dom har haft nu ett tag att dom sover korta stunder flera gånger på dagen, så jag håller på att försöka ändra den rutinen så att dom sover två längre perioder på dagarna ist.
dom sover bra på nätterna fast dom sover lite tokigt på dagrana, men det vore skönt att kunna göra lite mer saker om dom sov längre, ist för att dom ska sova i tid och otid på dagrarna ;)
Men man får se hur det går...
men jag är helt facinerad av vädret idag! kan det inte vara sånt här väder lite oftare, eller varför inte mer på sommaren.. ;)
johannes har tapetserat nästan hela dagen snart, och jag har myst med tjejerna, medans daniel är hos farmor, och leker av sig. och när johannes är klar och tjejerna sover blir det lördagsmys med ost och kex och en bra film, om jag inte deckar i soffan ;)

renovering..

johannes har kommit in i ett renoveringsryck, så han har börjat att renovera i gilestugan. =) och han har kommit en bra bit, så idag var vi och köpte tapeter, och så har vi stått båda två i eftermiddag och slipat spackel. kommer att bli jättebra. det ska bli sällskapsrummet, så man kan ha över gäster på kvällskvisten, utan att man stör barnen när dom sover. =) för när man är där ute så hörs det knappt in till övriga huset, så det blir perfekt. blir nog invigning av rummet när vi ska på halloweenfest den 27 oktober, då ska vi ha över lite trevligt folk innan vi drar till festen, så kommer barnens fastrar och passar tjejerna, och daniel sover borta på annat håll.
jag ska vara nykter, så jag kan gå upp med tjejerna på morgonen.
men jag och johannes ser verkligen fram imot att gå på festen. jag har bestämt att jag ska vara en zombie, så jag har kollat runt på internet efter smink, och linser. :)
Har även börjat planera daniel kalas som är i november, han ska ha halloweenkalas, med sina vänner, han själv har bestämt att han ska vara spindelmannen, och ha spindelmannen-tårta på sitt kalas. :) men han hinner säkert ångra sig flera gånger innan han bestämmer sig. ;)

Bissy like a bee...

Usch, vad jag är dålig på att uppdatera här, *drar mig själv i örat* ;)
Men bissy like a bee, som man är så måste man prioritera annat än bloggen.
Men det går iaf framåt med tjejerna och Daniel. Daniel är helt blöjfri, både på dagen och natten, och han utvecklas väldigt mycket med talet, han ifrågasätter nästan allt.
Tjejerna har börjat att få smakportioner lite smått, och det går ganska bra, Ellinore är mer för att prova olika rätter än vad Ronja är. :) och dom blir mer och mer nyfikna och kolla på vad man håller på med, och dom gillar att hålla i sina leksaker och skallror, eller att ligga under babygymet kortare stunder, men det blir ganska fort tråkigt Att ligga där under. Ronja börjar även att få en tand, då hon sover dåligt till och från dom senaste dagarna och dreglar floder, och är allmänt kinkig. Ellinore dreglar och tuggar på saker men är inte alls lika grinig som Ronja är. :) men allt går framåt med en rasande fart, man har glömt hur fort ett barn utvecklas.
Har även börjat att sorterat upp kläder, som barnen inte kan ha längre, jag ska lämna in kläderna på klädbytardagarna i bergalokalen som är i oktober. Så man blir av med dom. Det är typ 3-4 sopsäckar med kläder från både Daniel och tjejerna, som ska märkas med pris och nr. Skönt att rensa lite i garderoberna, men man blir även lite sentimental när man är i säckarna och river, kommer upp mycket minnen, så lite kläder kommer man nog spara. ;) tills man får barnbarn, :p


RSS 2.0