Ekonomin...

Som ni säkert har listat ut, så blir det mycket större kostnad att ha tvillingar, eller fler barn över huvud taget. Men jag och Johannes räkna ut för någon dag sen hur mkt pengar det går åt varje månad, på blöjor barnmat våtservetter osv och det blev en väldigt stor summa varje månad. Tex: blöjor 3 pkt i veckan à 95kr = ca1000-1200 kr i månaden( beroende på märke)
Barnmat= 1200kr
Kläder= ca 500-700kr
Plus diverse andra saker ca 500kr
Så det blir en liten summa varje månad. Men nu ska vi börja att vara mer duktiga på att laga egen mat till tjejerna, ( det har vi varit väldigt lata på)
Så man kan spara in lite x-tra pengar så man kan göra något roligt i sommar. :) plus att kanske renovera vardagsrummet och Daniels rum.
Vi håller även på att sälja en massa saker som inte är till användning för barnen, som kläder, leksaker bilstolar, samt Daniels bilvagn. :) bara. Det ger ett litet klirr i kassan :)


Rumphasare...

Äntligen har tjejerna börjat att ta sig fram! Genom att hasa sig fram på rumpan :) det ser lite roligt ut, men alla sätt är ju bra, utom dom dåliga :)
Det går inte så fort fram, än så länge. Man hade listat ut för länge sen att dom skulle bli rumphasare. Då dom absolut hatar att ligga på mage!


Omständigt...

Ibland kan det vara riktigt omständigt att ha 3 barn. Speciellt när två av dom inte kan gå själva... Och när man är själv hemma..
Som tillexempel när man ska åka med Daniel till dagis, och det är snöstorm ute, och man känner att men verkligen inte vill gå till dagis på oplogad cykelbana, med vagn och Daniel efter i sin Bob. Då vill man gärna ta bilen. Men så omständigt det Kan vara! Först och främst måste man börja i ganska god tid, så man slipper stressa. Börjar med att säga åt Daniel att klä på sig, medans jag börjar klä på en av tjejerna, med alla vinterkläder. Klart! Sätter henne i hallen och hämtar nästa dam. Och klär på allt. Daniel börjar bli någorlunda klar. In med tjejerna i bilen, och Daniel. Borsta av bilen, om det är mkt snö. In med vagnen i bilen, då det är ett måste att ha med vagnen, så slipper tjejerna vara kvar i bilen, medans jag lämnar Daniel på dagis. Det känns Inge bra att lämna tjejerna i bilen, om dom är vakna. För det brukar ju ta en stund att klä av Daniel alla kläder och pussa hejda osv. Iaf så när vi kommer till dagis, så är det ut med vagnen, i med tjejerna i den, ut med Daniel sen kan vi gå in. Säga hejdå. In med tjejerna i bilen och i med vagnen igen i bilen.
Tycker att man gör inget annat än kastar i och ur vagnen ur bilen hela tiden!
Lika jobbigt är det när man ska hem till någon som bor i lägenhet. Lite jobbigt att springa upp och ner flera gånger, när tjejerna är med. Om inte någon kan hjälpa mig bära förstås. Men det funkar ju inte heller alltid. :/


I måndags...

Måste bara berätta om vilken bajsdag det var, större delen av dagen!
Dagen började ganska lugnt och mysigt, tills Daniel vakna! Man märkte på en gång att han hade vaknat på fel sida. Inget var bra för han! Men han lugna ner sig lite när jag berätta att vi skulle åka till öppna förskolan och leka lite. Det lät spännande tyckte han. När vi ska till och åka så är tjejerna inte nå sugna på att klä på sig, så det tar typ 20 min att klä på dom, Daniel står och hänger vid ytterdörren och stressar på en, irriterad som jag redan var slänger på mig jackan, och dragkedjan går sönder, så det inte går att stänga jackan! Va fan! Skit samma tänker jag, och lyfter upp Ronja, och känner att hon har bajsat. Gaah! Byter om snabbt på henne, och sätter henne och Daniel i bilen. Skönt nu kan vi äntligen åka, men när jag ska sätta i ellinore i bil, vad tor ni hon gjort under tiden jag satt in Daniel och Ronja? Jo! Bajsat i blöjan hon med! Vad i helvete!! Byter snabbt som ögat, och sätter henne i bilen och kör iväg. Allt som allt tog det 45 min att komma iväg ungefär! Lagom irriterad var man i bilen till familjecenter. Men väl där borta så lugna allt ner sig. Barnen lekte så snällt, och var nöjda och glada.
Väl hemma igen, började Daniel visa sin trotsiga sida, och var på skithumör resten av dagen tills jag kasta honom i säng kl 6 på kvällen.


Ensam hemma...

Johannes började jobba i onsdags förra veckan, och jag kan inte annat än säga FAN VAD SKÖNT!! Helt underbart att känna saknad efter honom, :) och Daniel sköter sig för det mesta hemma, tur att han går på dagis tis- tors, så han får leka av sig ordentligt. :) och det går galant med tjejerna hemma. Dock har dom vart lite griniga till och från, då dom börjar få tänder. Ronja har fått två, och Ellen 1 tand :) men dom är inte det minsta intresserade att börja krypa, dom blir så arga så fort man lägger dom på mage. Dom sitter där man sätter dom, och dom är så nöjda över det :)
Men jag måste erkänna att man börjar bli lite småstressad över att dom inte vill krypa eller ta sig fram på något sätt, som sina kompisar i samma ålder. dom vill bara sitta på golvet eller ta sig fram via gåstolarna, eller att någon tar upp dom. Men det kommer väl så småning om.
Vi har även skaffat oss en ny vagn till tjejerna. Och jag är sjukt nöjd över den. Den så mycket lättare och smidigare att ta sig fram med. Sen var den dessutom billig! 1400kr för en helt ny tvillingvagn. Det var jag väldigt nöjd över.


Året som gått, och året som kommer...

Året 2012 har varit en händelserikt år! Allt från renoveringar till tvillingfödsel, vänner som kommer in i ens liv, och även vänner som försvinner... Men det har varit ett fruktansvärt bra år ändå :) vi alla överlevde ju även jordens undergång ;)

På nyår, så var vi hembjudna till Maarit och Viking. Och det var väldigt mysigt och trevligt. Men man är lagom trött idag. Tur att man fick besök, så att man inte behövde tänka på tröttheten :)
Daniel orkade vara vaken till 23.45 igår sen slockna han av en liten stund, men vad han kämpa länge. Det blev lite argt när vi väckte honom vid 00.00 men det gick fort över när vi väl kom ut. :)

2013 kommer även bli ett underbart år! Ska börja min viktnedgång. Tjejerna blir 1 år, jag och Johannes firar 10 år tillsammans. Och fler underbara år kommer det bli! Det kommer förhoppningsvis att bli lite mer renovering här hemma.
Ja, jag bara känner att det kommer bli ett underbart 2013. :D

Och Johannes börja jobba igen imorgon. Det ska bli ganska skönt, tycker både han och jag. ;) få lite tid ifrån varann. Och det kommer säkert gå jättebra hemma själv med barnen, bara man får klämm på det, lite utmaning i början kanske, men det ska gå! :)
Trevlig fortsättning på er alla!


RSS 2.0